De clearomizer is de tank van een elektrische sigaret

Een clearomizer is het vloeistofreservoir oftewel de tank van de elektrische sigaret. Hierin wordt de E-liquid opgeslagen en in de clearomizer komt deze E-liquid in contact met de gloeidraad en het wick materiaal van de coil. Clearomizers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Er zijn geen goede of slechte tanks. Elke tank heeft zijn eigen unieke eigenschap en specificaties. De keuze is geheel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren.

De meeste tanks hebben momenteel een inhoud van 2ml, maar er zijn ook tank die net iets minder inhoud heb ben. Daarnaast is er onderscheid te maken in de bottom coil clearomizer en de top coil clearomizer. De naam spreekt al voor zich. Bij de bottom coil clearomizer zit de coil onderin de clearomizer en bij de top coil zit deze bovenin de tank.

De bottom coil tank heeft als voordeel dat er altijd liquid in de tank terecht komt. Wel moet er opgelet worden dat de tank vanaf de onderkant gevuld dient te worden en dat u de E-sigaret hierbij op zijn kop dient te houden.

De top coil tank heeft als voordeel dat deze van bovenaf gevuld kan worden. Wel dient u de E-sigaret regelmatig horizontaal neer te leggen, zodat de coil de E-liquid goed kan opnemen. Doet u dit niet dan kunt u al snel een verbrande smaak proeven.

Waar moet ik opletten bij het aankopen van een clearomizer?

Als eerste dient u op te juiste aansluiting te letten. Niet elke tank past namelijk op elke batterij. Er zijn namelijk twee verschillende aansluitingen. De 510-aansluiting en de eGo aansluiting. Beide varianten hebben een andere schroefdraad en deze dient overeen te komen met de batterij (mod) van de E-sigaret. Hierna kijkt u naar de persoonlijke voorkeuren. Wil ik een tank met coils die vooral gericht zijn om het effect van een traditionele sigaret of wil ik juist veel damp produceren? Op deze punten dient u vooral te letten.

Bijbehorende coils kopen

Coils worden vaak specifiek voor een bepaalde clearomizer gemaakt. Op de website van Slimroken.nl staat bij elke coil voor welke type tank deze gemaakt zijn. En andersom is dat ook het geval. Op deze manier kunt u altijd de juiste coils kopen.

Het is niet nodig om een clearomizer van hetzelfde merk als een E-sigaret te kopen, maar het is wel nodig om bijbehorende coils voor uw clearomizer/tank te kopen. Deze coils dient u regelmatig te vervangen. De gemiddelde levensduur van een coil is twee weken, maar dit kan hoger of lager uitvallen afhankelijk van het dampgedrag.

https://www.slimroken.nl/