led dimmer plaatsen

Afhankelijk van het type licht dat je wilt dimmen, kan het kiezen van een dimmer van een vrij eenvoudige taak, tot een ingewikkeld proces overgaan. Als je bijvoorbeeld halogeen- of gloeilampen wilt dimmen, is dat eenvoudig.

Echter, is het dimmen van een Compact Fluorescent Lamp (CFL) of Light Emitting Diode (LED) niet zo eenvoudig, omdat zowel de dimmer en het licht verenigbaar moeten zijn. LED in het bijzonder is het moeilijkst omdat er veel verschillende types beschikbaar zijn, die allemaal verschillende dimtechnologie hebben.

LED dimmer 12v is ontworpen met 12VDC input en output om met DC laagspanning LED-verlichting te controleren zoals LED-TL-lampen. Het is een zeer veilige en betrouwbare dimmer vergeleken met AC input dimmers.

De LED dimmer 12v bestaat uit een besturingseenheid en een dimmer. De besturingseenheid stuurt controle signalen en de dimmer ontvangt het signaal en decodeert het signaal naar de aangesloten LED-verlichtings dimmer.

 

De regeleenheden kunnen worden ontworpen met verschillende signalen zoals RF (Radio Frequency), DMX, 0-10V etc. De dimmer is ontworpen met bijbehorende ingebouwde RF module DMX module en 0-10V module die de signalen ontvangt van de controle-eenheden. De dimmer ontvangt eerst het signaal, dan stuurt PWM het dimming signaal en output naar de LED-lampen.

Het voordelen van het RF signaal is dat het draadloos kan worden bestuurd, waardoor de regeleenheid op afstand niet hoeft te worden aangesloten op de dimmer.

De DMX en 0-10V signaal moeten beiden worden aangesloten op de dimmer. Met behulp van een RF-type LED dimmer 12v wordt een flexibele en eenvoudige bediening mogelijk om een LED-lamp met lage spanning te controleren.

De controle-eenheden zijn er in veel verschillende uitvoeringen, zoals hand remote, aan de muur gemonteerde draai of drukknop.

De dimmer is ontworpen met 12VDC constante spanning input en output, dus moet je hem bedraden met een CV LED-lamp, zoals LED-strip licht.

Door haar 4-kanaals output, is de dimmer in staat elke LED-strip kleur te controleren.

Professioneel dimmen kan worden gedaan met behulp van verlichtings software bediend vanaf een PC die jou toelaat om het dimmen van je verlichting te controleren waar je je ook op de wereld mag bevinden.

https://www.leds-depot.be/accessoires-led/led-dimmers.html