Doe niet zo dom: Maak een back-up van uw gegevens met Office 365 back-up!

Office 365 back-up helpt je te voorkomen dat je in een ogenschijnlijke 1 aprilgrap trapt. Wist je trouwens dat 31 maart Wereld Back-up Dag is? Het is niet zomaar weer een willekeurige feestdag. Wereld Back-up Dag wordt strategisch gevierd de dag voor 1 april. Met phishing-e-mails vol oplichting en virussen die voortdurend het hele internet rondgaan, is het juist een goed idee om extra waakzaam te zijn op een dag die bedrog verheerlijkt. Want hoe weet je nu of een onschuldige (online) grap zal leiden tot groot gegevensverlies en niet-opgeslagen documenten, of dat een link waarop je per ongeluk klikt, je computer ‘gijzelt’ en losgeld vraagt om weer toegang te krijgen tot je computer? Daarom is het maken van een back-up van al onze gegevens zo belangrijk. Juist op een dag als ‘1 april’, voor het geval iemand ons op 1 april voor de gek probeert te houden! Met alle lastige en vervelende gevolgen van dien.

Waarom Office 365 back-up?

Zoals hierboven vermeld, kunt u uw gegevens op elk moment en overal kwijtraken, er zorg voor dragen met hulp van Office 365 back-up is dan zeker geen overbodige luxe. Een computer of smartphone is vervangbaar, uw persoonlijke gegevens zeer zeker niet.

Gelukkig leven we in een tijd waarin veel programma’s onze documenten automatisch opslaan, zelfs als we per ongeluk wegklikken of onze computer zonder waarschuwing wordt uitgeschakeld. Maar het is nog niet zo heel lang geleden dat dit niet de realiteit was en een gesloten venster betekende direct dat gegevens voor altijd verloren waren gegaan. Maar zelfs met de huidige verbazingwekkende functies voor automatisch opslaan en standaard back-up service is het beter om extra veiligheid in te bouwen dan achteraf spijt te hebben.

Veiligheid zonder spijt

Het is hoogstwaarschijnlijk niet een ongeluk dat voor verlies van gegevens zorgt. Maar een cyberaanvallen en/of virussen kunnen ook leiden tot digitaal verlies of, erger nog, een volledig gewiste harde schijf. In deze gevallen zou u nog steeds uw hardware hebben, maar als uw computer of smartphone is gestolen, dan bent ook nog eens al uw bestanden kwijt. Stel je voor dat al je foto’s, video’s, muziek en werk in een oogwenk verdwenen zijn!

Elk jaar maken steeds meer mensen dankzij backupmyoffice365.nl een zeer goede back-up van alle digitale informatie. Meer weten? Neem gerust contact met hen op.